Ne Baktın Gözüm

28 Mayıs 2009 Perşembe

Simdi efendim oncelikle cirkin kiz sacinin tanimiyla konuya mudahil edelim sizi.

Cirkin kiz saci, gerek alin ile sacin birlesme cizgisinden gerekse de daha seyrek sac bulunan sakak bolgesinde surekli dokulen ve kisa kalan sactir.

Neden cirkin kiz sacidir hemen izah edelim, mesela su yanda gordugumuz sabunum kizi. Masallah abla bal dok yala guzelliginde. Hemen bir bakiniz sakaklarina alin cizgisine hic kisa sac gorebilir misiniz? Hayir goremezsiniz.

Sizin de yillardir farkettiginiz ve suruklendiginiz gibi bizim toplumumuzda duz sac, hadi bilemedin hafif dalgali sac yegdir, yeglenir ve bu sac tipine sahip olan kizlarimiz diger sac tiplerindeki kizlara gore daha guzel bulunurlar. Duz sacli kiz daha feminen, saf, kadinsi bulunur. Tam da Turk erkeklerinin arzuladigi sekildir.

Zira bu toplumsal guduleme, Turk filmlerine de yansimistir. Serpil Cakmakli olsun Ahu Tugba olsun surekli vamp kadin rollerinde mutlu olmaya layik olmayani canlandirirken. Gulsen Bubikoglu'ndan tutun da Turkan Soray'a kadar butun iyi ve guzel kadinlarin saci duzdur. Halbuki Serpil Cakmakli ya da Ahu Tugba, Fatma Girik'ten daha tas insanlar olmalarina ragmen guzel bulunmazlar.

Neden cirkin kiz saclari vardir. Bunun en buyuk ornegi bir gun bile olsun diz ustu etekle gormedigimiz Aysen Gruda'dir. En sonunda erkek oldu cikti kadincagiz.

Konumuza geri donersek perma ve fonun yillar icinde donup dolasan moda vasitalari olmalari beklenirken. Ozellikle son yillarda o canim bigudiler artik ceyiz sandiklarinin diplerinde kuflenmektedirler. Kivircik ya da dalgali sac cirkine aittir.


Nesirden anlamayan gorselci "höt vodka böt kadin" duyarliliginin yersizligi icin lutfen yukaridaki resme tekrar bakiniz.

Bu kizcagiz, linkten de anlayacaginiz uzere nisana ya da nikaha ya da sunnet dugunune davetli peacocks ya da clair's ten aldigi dandigin dandigi aksesuarlariyla kuaforden arzi endam ederek, sacini yaptirip gelmis.

Kuafor vermis joleyi vermis spreyi ama nafile. Sizinde gorebileceginiz uzere sakak bolgesi ve ense bolgesi cirkin kiz saclariyla dolu oldugundan, bu saci al koy Jolie'ye gene cirkin kiz sacidir gozumde.

Sac cirkin arkadasim,otur bak evde dene 2 isim 1 sifattan tamlamalar olustur. Varyasyona gir.

a-Cirkin Kiz Saci (burada tamlanan sac)
b-Cirkin Saci Kiz (bu anlamsiz)
c-Cirkin Sac Kiz (bu vodka kiz höt böt)
d-Cirkin Sacli Kiz (bunu anlamayan okuz)
e-Cirkin Kizli Sac (Mal iyi vitrin nanay)
f-Cirkin Kiz Sac (bu höt böt vodka kiz mememegotmeme)
g-Cirkin Kizin Saci (Hakki Devrim'le Halit Kivanc kiz keserken)
h-Cirkin Sacin Kizi (zevksiz abla ya da bildigin emo)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder