Ne Baktın Gözüm

28 Mayıs 2009 Perşembe

Anneye Metallica Kazağı Ördürmek

90lı yılların ortası, steve vai nin ilah, odanın duvar kağıdının poster, okul defterinin kapağının grup isimleri ile , askeri yeşil çantanın küçük gözünün kaset ve walkman ile dolu, saç uzatmanın hayattaki en büyük gaye olduğu ve unforgiven başındaki dın dın dın melodisini çalabilmeyi, yeni alınmış akustik gitarla, başarmanın ve bunu arkadaşlara göstermenin ruh sağlığna iyi geldiği yıllardır.

küçük ve amatör bir rock konserine gidilecektir, zira konser hem müzik, hem güruh hem de içki anlamında doyurucu bulunmakla beraber, "konsere gidiyo muyuz olm" niteliğine iki ay önceden bürünmüştür.

en solmuş ve yırtık siyah t-shirt seçilir, o günün anısına tam ortasına şırınga-klorak yöntemiyle kocaman bir anarchy işareti yapılır, dizleri zaten sökük olan siyah dar kot pantolona bir çizik daha atılır, annenin dikiş kutusundan en iri çengelli iğnelerden iki tane daha çalınır ve uygun görülen yerlere monte edilir. omuzdan asma çantaya yedek siyah t-shirt, walkman, kaset doldurulur uygun görülen yerler içki zulası için muhafaza edilir, ismi görülecek şekilde limon dergisi rulo yapılıp çantaya sıkıştırılır, arkasına kalınlık yapsın diye martı isimli kitap koyulur, tam çıkacakken masadaki siyah üzerine kırmızı yazılı more beer rozeti farkedilir ve çantaya takılır.kapı önünde uzun siyah postal, ayak apartman demirine uzatılarak itina ile bağlanır.

konser öncesinde, yaş grubuna ve konsepte uygun ve gidilip içilebilinecek yerlerde (mezarlık, kilise) iki bira üç sigara içilir, ağır rocker moduna girilir. konsere gitmeden önce bakkaldan iki kutu bira daha önceden muhafaza edilmiş zula noktalarına saklanır.

konser mekanında türlü maymunluklar yaparak pogo, stage gibi faaliyetler gerçekleştirilir, grup ne kadar güzel çalarsa çalsın mutlaka kötülenir bir kusur bulunur. sote bir yerde shotgun yaparak, zuladaki biralar içilir, sigara izmariti mutlaka pisuara atılır, bir taraflara ne kadar zarar verilebileceği yarışı arkadaşlar arasında yarışa ve eğlenceye dönüşür.

tüm hayvanlıklar yapıldıktan sonra aslında hoşlanıp da ağır rockerlıktan konuşma fırsatı bulunamayan karşı cinse yakınlaşmalar alkolun etkisi ile başlar.

içlerinden hafif toplu, gözlüklü ve kısa boylu olan hedef alınır. ki üzerinde metallica logosu olan bir kazak giymektedir.

rocker gençler: nerden aldın bunu ya? hetfield mi hediye etti?
metallica kazaklı kız: hayır
r.g.: amerikadan mı getirttin?
m.k.k.:hayır
r.g.:annen mi ördü? zuahahaha
m.k.k.:evet
r.g.: dave mustaine kirpiği mi örgüsü?hehehe

metallica kazaklı kız ağlamaya başlamış, diğer arkadaşları ise onu teselli ederken rocker gençlere de çeşitli küfürler saydırmışlardır. ama rocker gençler eğlenmekte ve kızı bozarak üstünlük kurmuşlardır.

bu hikayenin asıl kahramanı ise kazağı ören annedir, sadece bir posterde gördüğü metallica yazısını, bir kazağa sadece kızı mutlu olacak diye ilmek ilmek işlemek boru mudur? hayır değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder