Ne Baktın Gözüm

28 Mayıs 2009 Perşembe

Bayrağı Tek Renk Olan Ülkelerde Tezahürat Sıkıntısı

Gene bir gün milli maçtayız, sene 89 ya da 88. İzmir'de Ingiltere onunde genc millilerimizi destekliyoruz. Ki benim salak otesi kuzenim mac tekrarlarini izlerken "aha bak 30. dakkada bi islik sesi geliyo ya, onu ben sakizin kagidiynan yapmistim" diyerek daha da anlamlandirmistir o gunu zihnimde.

karşılıklı kırmızı-beyaz-kırmızı-beyaz cekiyoruz karsiki tribundeki yurttaşlarimizla.

Bir an duraksadim acaba Libya'daki insanlar da bizim kadar mutlular mı? Organize tezahurat yapabiliyorlar mi? Zira Libya'nın bayragi yesil, bildigin cami yesili.

Hani o Libya dunya kupasinda finale kalsa karsinda Guney Afrika Cumhuriyeti olsa, ezilmezler mi tezahurat sikintisindan.

"Yesiiiiiiil , yesiiiiiil, yesiiiiil ....." nereye kadar 6 renk var len Guney Afrika Cumhuriyetinin bayraginda ne ihtisam ne debdebe "kirmizi, beyaz, yesil, mavi, sari, siyah" yikilir tribunler.

Ama ya Libyalılar, Tuncay Sanli oynasa o bile gaza gelmez sanirim.

Yas tabi 8-9 oldugundan, hayvan gibi olculu Turk bayragi cizdirirlerdi okulda hemen ozendim Libyalı cocuklarin bayrak cizme kolayligina "hocam nasil olmus mu ehehe" diyen bile yoktur varsa bile renk körüdür. Kirmizi cizmistir bayragi.

Bir de KKTC maci fantazim vardir ki,adamlar kirmizi beyaz cektikten sonra konjonktur olarak "en büyük kıbrıııs" diye bagiramiyorlardir herhalde. seve seve "en büyük kuzey kıbrıs türk cumhuriyetiiii" gibi sonu gelmeyen solcu sloganlari tadındadır tezahüratlari.

Bir de adi Atatürk Lisesi olan liselerin takımlarına okul maclarinda küfür edemezdi karşı takımın destekleyenleri, ne ekmek yemistik bu tabudan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder