Ne Baktın Gözüm

28 Mayıs 2009 Perşembe

Mutlu Etmenin Sorumluluğu

Mutlulugu devamli kilmak agir sorumluluktur. Mutlu eden de kendi mutlulugu icin mutlu eder ihtiyaci olani.

Yolda bir kopek seversin de pesine takilir ta evine kadar gelir, apartmanin kapisinin carpma onleyici otomatinin sayesinde agir cekimde izlersin patilerini cama vurusunun.

Kuyrugunu bacaklarina surten kediye sut ismarlarsin yalana yalana bitirir kedi. Tam karsina oturur. Gitmez bir yere bakar da bakar tatli tatli. Yaninda gotursen bir turlu birakip gitsen bir turlu. Sutun tadindan cok sicakligina alismistir kedi.

Karsilik beklemeden hayati boyunca seni mutlu eden annenin babanin siluetleri gorunur sehirler arasi otobus camlarinda, yorulma diye tasidiklari valizinin sapinda birakirlar emegin parmak izlerini.

Boyle bir hikaye aslinda iyi niyetle baslayan sonu karanlik biten.

iki sevgili bir sokak cocugunun okul kitaplarini, defterlerini alir. Cocuk daha ilkokul 2. siniftadir ve daha dogru duzgun okumasi bile yoktur. 2 yil boyunca arta kalan zamanlarinda hayatlarin cocuga ders calistirilir. 7 kardesinden farki olsun, kendini kurtarsin, aydinlansin diye.

Cocuk kiza asik olur zaman icinde ve ilk askidir kiz, hem guzeldir hem de sefkatli. Sonra da erkegin onun sevgilisi oldugunu farkeder. ilk aci, ilk hayal kirikligi.

Ne derse gelmek ister ne de yaklasir eskisi kadar. iki sevgili de hayatlarindan artirabildikleri zamanin azalmasindan ve hayat sartlarinin degismesinden dolayi eski ilgiyi gosterememislerdir cocuga.

Aradan 3 yil daha gecer. Gecenin 12 sinde sokakta karsilasirlar cocukla. Nedenini sorarlar derslere gelmemesinin, arayip sormamasinin. askini anlatir cocuk, hayal kirikligini, abisinin yaninda calismaya basladigini, 5. siniftan sonra para kazanmak icin, okula gitmemesi gerektigini, babalarinin terk ettigini.

Vedalasilir kendine iyi bak dilekleriyle, arkadaslarinin arasina karisir cocuk, utandigindan, ilk askina gostermekten cekindiginden, copun arkasina sakladigi ici bira kutusu torbayi alir. Arkasina donup son bir kez daha bakar, elinden kayip giden mutluluga.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder