Ne Baktın Gözüm

24 Mayıs 2009 Pazar

Mağaza Satış Elemanının Tripleri

Mağazalardaki satış yapan abi ablalarımıza gıptayla bakıyorum. Adamlarda bir pozlar sanki UCLA' den A+la mezun olup Princeton'da Sales okuyup üstüne MIT' de Hot Sales ve PR masterlarını beraber yapmışlar tripleri var. Sürekli ufku süzen gözler,arkaya yatırılmış briyantinli saçlı erkekler, topuk yardımıyla uzanmadan ampul değiştirebilecek dekolteli, kokulu ablaların özgüvenini yakalayamaz herhalde Neil Armstrong bile.

Bir de ürün hakkındaki yorumlar ve yönlendirmeler konusunda çok başarılılar, hazır giyim sektörünü bilmesem, kozmonot kıyafeti lan bu diye t-shirt alacam. Yok ter tutmaz, antibakteriyel, leke tutmaz vb... Allahın pamuğu, bildiğin pamuk.

Bazıları için geçerli tabi bu anlattıklarım, hele de arkadaş 5 senedir aynı işi yapıyorsa ve mağaza biraz daha itibar gören bir markanın mağazasıysa. abartma dozu bile görmüyorum anlattıklarımda.

Bunlar bir de ürünü beğendirmeye çalışıyorlar müşteriye, sen onu napacan dümbük bakışları ve git kendin ilgilen tavırları içinde bulunabiliyorlar ki, aman uranyumunuz sizin olsun diyip gitmeyi düşünüyor insan.

Mağazayı aktif, dinamik, heycanlı yapacaz diye sabahtan akşama Benny Benassi, Tiesto falan da çalar bunlar. Bi de 15 dakikada bir otobüs kokulu parfümden sıkarlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder