Ne Baktın Gözüm

24 Mayıs 2009 Pazar

Operasyonlara İsim Bulan Emniyet Amiri

Türk filmlerindeki kapuskayı pek seven Hulusi Kentmen komser amcamız konsepti hala akıllarımızda yer almıştır. Zira emniyet binasına ki karakol da denir buna gitmeyi hayatında 1 kere gerçekleştirmiş ve de bu eylemden tırsan "namuslu" vatandaşlardanızdır az buçuk.

Halbuki emniyet güçlerimizin değişen ve dinamik yapısı içinde diyerek saygı sevgi kelimeleri de kullanaraktan yarın birgün başımıza bir hal gelirse mantığıyla, adamlar operasyonlara isim veriyor ve bu isimler de kod mantığında değil yapılan operasyonun yapılış nedenini ortaya koyan limitler dahilinde.

Barbie operasyonu misal, bi sürü manken falan fişman gözaltına alınabiliyor, Ken lerle münasebetlerinde fiş kesmeme gafletinden ötürü.

Bu isimleri bulan emniyet amiri amcalarımızı tebrik ediyor ve de başarılarının devamını diliyorum kreativiti düzlemlerinde türk polisini pringles kutusunun üzerindeki adamla eş düzeydeki imajdan çıkardıkları için.

Lakin medyatiklik dürtüsüyle isim bulunduğuna dair de derin düşüncelerim var,ki bu emniyet amirimiz tv ya da gasteye çıkarım düşüncesiyle çelik yeleğini bir gün önceden karısına ütületmiş, tabancasını yağlamış ve hatta berberde bir gün önceden memoli traşı bile olmuş olabilir.

Bir sonraki konumuz neden bu ülke bir Bruce Willis yetiştiremiyor?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder