Ne Baktın Gözüm

28 Mayıs 2009 Perşembe

Bir Hayat Felsefesi Olarak Michael Collins

Hani kerane kapisindan donen insanlar vardir, ya da bungee jumping kulesinden atlamadan inenler, ya da otobuse guvenmeyip ilk 4 koltuktan birine rezervasyon takintililar. Iste Michael Collins de onlardan biri, icimizden birisi aslinda. Eminyet seridini ihmal etmeyen, rakip ataklarini taca atarak sonumlendiren defans oyuncusu.

Dusun, sene 1969, hatta tam tarih vereyim 16 Temmuz 1969. Milyon dolar masraf etmis sana USA, bokundan cikan mikroorganizma duzeyini olcmus, yillarca beynine kan gitmemis basincsiz ortam testlerinden, yagin emilmini olcmusler ince bagirsak damarlarindan Amerika seni aya gondermis.

3 kisisiniz Neil, Edwin bi de sen ... 4 gun surmus yolculuk, yediginiz, ictiginiz, sictiginiz ayri gitmiyor oyle duzeysiz bir ortam.

Neyse, aya iniyor sizi tasiyan Apollo 11. Neil diyor ki "madem komutan benim ilk ben inerim arkadas", Edwin ara gazci zaten "ben de ineyim bari de ay havasi alayim". Lan Michael sen nasil bir adamsin, yureginin yaglari ciz etmedi mi oglum. Aya gelmissiniz lan. In iki dakka bak bakalim toprak nasil, futbol oynamaya musait mi? Ayagin bir yere takilacak hayati bulacaksin lan ayda. Hic mi inilmez kardesim roketten.

Neil, hazirligini yapmis evde calismis gelmis "bu benim icin kucuk insanlik icin buyuk bir adim", Edwin dipten kum cikartiyor kraterden kratere akiyor. Neil'le arka fona topladiklari taslardan "once Houston, 30-4 kral tertip, Massachusetts'lim, UCLAlim" gibi seyler yazip hatira fotograflari cektiriyor.

Ya sen ne yapiyorsun Michael'im, kapsul yiyeceklerin bokunu mu temizliyorsun minik minik? Apollo 11 in yagini mi kontrol ediyorsun iceride. Cik lan iki dakika.

Neil'in, Edwin'in cocuklari senin cocuklarinla tasak gecmezler mi oglum? Bu nasil bir gorev anlayisi? Anan baban gururlanamayacaklar mi seninle? Aya gittin fotografin yok be Michael'im.

Hadi Neil komutan popon yemedi cagiramadin, "iki dakka gel lan de" Edwin'e "iki dakka dur hele direksiyonun basinda" iki dakika ya.

Otopark mafyasi mi var ayda, araci cizerler diye mi inmiyorsun. Sicilime zarar gelmesin diye mi? Ay lan bu boru mu? Bu da NASA'dan olsun be oglum.Scottysin misin Atilgan'in ikide birde isinlayacak, yoksa sabahci kahvecisi misin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder