Ne Baktın Gözüm

28 Mayıs 2009 Perşembe

Sanat Kariyerine Webcamle Başlamak

Hastasiyim ben boyle sanat sepet pesinden ellerinde 1.3 megapiksellik inca marka webcamlarla kosan arkadaslara.

Hersey sanirim "ulen gozumu yakindan cekersem Sauron'un elasi gibi olur" yaklasimiyla basladi. Bit kadar mercek bir gozun 5 mm yakinina getirilirken diger goz de ekranda beliren resme odaklanir ve sanatci ruhlu insanimiz, andy warhol'un primat versiyonu olarak emeklemeye baslar.

Sanatin sinirsiz yanini tetikleyen alkollu gecelerin sikilgan sonunda da, webcam yardimiyla odadaki materyallerden (lamba olur, ataç olur, kinder supriz yumurtanin icinden cikan maketler olur)estetik kaygili mizansen elde etme calismalari vardir.

Perspektifi kullanip oyuncak ayi openinden, ataç adamlari sevistirene, ne kadar estetik bir ikilem yakaliyorum aman allahim modunda les gibi kul tablasi ici cekene, odanin florasinindan UFO yapana kadar ...

Sanat hayatinin ilerleyen basamaklarinda kamerayi bilgisayara tutup, sonsuzluga giden karanligin, kamera ve monitor arasindaki frekans farkliligindan kirilmalarini resmederler. Her farkli frekans kesismesi ayri heyecan.

Bir diger sanatsal kol ise winampin muzigin equalizer seviyelerine gore renk degisitirip algoritmalari icinde hareketlenen piksel fotografciligidir.

Webcamle sanatin son merhalesi ise ekpresyonizmdir, genelde odasindaki butun kus, cicek, bocek, oyuncak peluslar ile albumlerini doldurup sikilmis akabinde gotizm ve punktan etkilenmis disi sanatcilarin, kendilerini veya bedenlerinin bir parcalarini Jenna Jamesson erotizminden Polyanna safligina uzanan spektrumda resmetmeleri ile on plana cikar.

Teknolojiden bir kademe daha da ust seviyede kullanan webcam sanatcilari ise paint gibi bu sanat akiminin bir numarali teknoloji destekcisi programlar vasitasiyla rotuslarlar, dekupaj yaparlar ya da renk tonlarini degistirirle. tadindan yenmez.

Boyut demeden duzlem demeden bir sanat yazisinin daha sonuna geldik. spermli peceteyi webcaminin ustune toz bezi yapan Bedri ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder