Ne Baktın Gözüm

28 Mayıs 2009 Perşembe

Işediğinin Duyulmamasını Istemek

Bar-restoran-kafe gibi toplu işeme mekanlarinda kuyrukta idrar torbasını rahatlatmak icin bekledigim gunlerin hatirina ... (ulan sanki cok onemli birsey yaziyoruz da, girizgah yapiyoruz, nobel odulu alacak orhan pamuk edasinda)

iceri giren insan daha 3-10 saniye arasinda sifonu ceker. daha donunu bile inderemez aslinda o kadar surede insan ama bir sifon ve su sesi duyulur. Bu sifon sesi yaklasik 30-35 saniye sureceginden dolayi, isediginin duyulmamasını isteyen insan icin herhalde yeterli bir suredir.

Neyse, bu girer girmez sifon cekip, idrar yollarini susturucu ile kullanmak, terbiye geregi midir? Neden şıııııırr diye surekli ve uzun bir ses vermek istemez insan. Hadi kızlar işemez, sıçmaz, terlemez, osurmaz imajini guclendirmek icin yaparlar diyelim. Bunu yapan erkekler bile var ki kendileri benim icin "siz neden bahsediyorunuz kuzum" diyen Zeki Müren tadindadirlar.

Kuyrukta bekleyen herkes, kapının arkasindaki tum igrenclikleri biliyorlar ve bu bilincin getirdigi tum beklentilerle o kuyruktalar. Herkes iser ve yercekimi-akiskanlar dinamigi-yuzey geriliminin asilmasi gibi bir suru fiziksel hededen dolayi iseyen insan ses cikarir tuvalette. Gerilmemek lazim, topluma ait olmak lazim.

Ama ben demiyorum ki, borazan misali tuvalet ihtiyaci giderilsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder