Ne Baktın Gözüm

28 Mayıs 2009 Perşembe

Alışveriş Ortamlarında Cinsiyet Bazlı Seçiciliğin Sinir Bozukluğu Halinde Tezahürü

Basligi uzattikca uzatma merakim anlamsiz hayatimin en olmadik donemlerinden birinde (ki o doneminde ne guzel lan mezun oluyoruz icelim sicalim donemidir) akademik kariyerin tavanına vurmus bir hocamın ""Tasarım Planlaması" diye tez konusu mu olur len duduk, "Uretime Yonelik Tekstil Isletmelerinde Tasarım Surecinin Planlanması Kontrolu ve Uygulama Yontemleri" yap sen onu" demesiyle sekillendi. Hocamın adini da "Gonzales de Marquez la Moja una Piedro Irmaginin kiyisina oturup agladim" seklinde yazacaktim. ciddi bir olay bu civitma ogrenciligin bitmez dediler, yapamadım.

Basligi ilk paragrafinda saptirdiktan sonra, malumunuz diger cinsiyetten olan insanlarla mumkun mertebe kacinsak da belli pozisyonlarda alisveris zamanlamalarimiz kesisebiliyor ve ortak faaliyetimiz durumuna donusebiliyor.

Dişi dedigimiz cinsiyetin pek cok faydasini gorduysek de alisveris ortamlarindaki hal, tavır ve gidisatlari kendilerine olan bakis acimizi negatif olarak etkileyebiliyor.

Hemen orneklerle beziyorum, bunca yillik bayan yani alisveris tecrubelerimi.

1-Supermarket alisverisi: Peynir peynirdir gozumde beyaz olsun az yağlı çok yağlı, örgü, hellim, rokfor, kaşar hepsi güzel şeylerdir bunlar ama dişi yaratık mutlaka peynire yorum getirir. Peynir lan allahin peyniri iste. Raflarda gordugu herseyi once 2-3 dakika elleme, süzme mantigi vardir disilerde. Toz deterjanin son kullanma tarihini kontrol edeninden prezervatif koklayanina ... Inanmazsaniz fisleri getireyim, elimde belgeler var. En mantıklı cozum disi alisverisi yaparken icki reyonu ya da promosyoncu prezentabıl ablaları ziyaret etmektir.

2-Teknolojik Alışveriş:Fazla verilecek ornek yok. Hersey ortada. Butun hepsi "Ipod'umu yesil mi alayim Mor mu? Ipod'larin kapaklari degisitirilebiliyor degil mi?" sorulariyla basladi ve bitti. E be kadın, git bir sor kac gb dir, yanında neler verirler, bunu alan baska neyi aldi, hangi modeller vardır, en ucuza nerden alirsin.

3-Yemek Siparisi: Bunu da alisveris konusuna dahil ettim. (kafama gore ederim ben dahil, basligi ben actim, butun haklari mahfuzdur, siz yapmayın). Allahın gene bir donercisinden ya da dandik bufesinden yemek alinip 5 dakika icinde yenilip yutulacaktır. Hani halı saha macından cikan 12 erkek gitseniz 30 saniye icinde dönerin icinde olabilecekleri klasifiye edip garsona soylersin degil mi? 4 tavuk acili, 3 sogansiz vb ... Yemeksepeti'ne light cola secip not olarak "cola light olsun haaaa" yazarak siparis eden kadın var haberin yok.

Dişi boyle degil iste, yok donerin yagi suzulsun, sogan koyulmasin, lavaslar once isitilsin, domatesi ince dilimlensin, ayran mumkunse once gelsin, kimyon ve karabiber esit seviyede normal tuz ise zerre kadar olsun. Garson cocuk geberiyordur sinirinden boyle 5 tane ablaya denk gelse gunde. Ablanin baba sanki 25 sene Paris'de bas ahcilik yapti.

4-Pazar Alisverisi: Annemden ve 15 yasimdan sonra biraktim bu alisverisi parmak basina 3 torba gecirip yaklasik 20 kilo yukle, hiyar satan adamla 10 dakika boyunca bu seneki hiyarlarda is olmadigi konusunu gorustukten sonra annem karar verdim. Biraktim. Bir de pazar aralarindaki teyzelerin koccaman popolari fobi yaratti bende.

5-Giysi Alisverisi: Disi ile 1 kez giysi almaya giden toydur, 2 kez giden iyi niyetlidir. 3 kez giden aşıktır. 4 kez gidenin eli ayagi tutmuyordur. 5 kez giden bildigin okuzdur. Mango'nun onunde bekleyen diger erkeklerle kan kardesi olur cikar. Arada poker partisi cevirirler. Mango onunde sosyallesiverir.

Sonuc herkes alisverisi kendi cinsiyle yapsin, varsin ibne desinler marketten prezervatif alirken, soyunma odasinin onunde beklerken, pazardan kızartmalık patlıcan secerken ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder