Ne Baktın Gözüm

28 Mayıs 2009 Perşembe

CSI Anne

Bilen var bilmeyen var mantigindan oncelikle bu CSI "crime scene investigation"'un yani "ortada bi bok var ama nasil olmus"un kisaltimisidir.

Hani anne baba hafta sonu icin bir yerlere gider ev bos kalir denk gelir sen de birseyler denk getirmeye calisirsin ya. Eve kiz getirmek (atmak demiyorum, mutena ediyorum), 8 erkekle rakı muhabbeti yapmak, balkonda mangal yapmak, eve ugramadan sokaklarda yasamak vb....

Anne babanın donusunda dedektif kesilir. Anne yillarin ve abileri yetistirmis olmanin getirdigi tecrubeyle "sunu soyle bunu boyle yapmis o zaman bizim velet sunu yemis sunu icmis, bunu getirmis" diyen (cakal demek istemiyorum annem oldugu icin siz de demeyin) "uyanik" kisidir gozumde.

Eve kiz getirmek: Romantik ortam yaratacagim diye muzik seti salona tasinir. Uclu prizin altinda aslinda olmamasi gereken tozdan anlar kadin ya da muzik setinin ustundeki dantelin orantisizligindan.Yemek sonrasi olusan bulasiklari yikayanin bir kiz oldugunu ise bulasik bezinin sikilip tezgaha konma biciminden bir erkek eli icin fazla tecrubeli olmasindan anlar. Hos annenin salonda bikini ustu bulmuslugu da vardir ama criminal ortamlarda yeniydik o zamanlar.

Evde raki sofrasi kurmak: En temiz calisilmasi gereken konudur zira arkadaslar ayri bir gottur, rakı da ayri bir kokar. 2 yildir gumuslukte kullanilmayan rakı bardaklarını ayni hizada geri koyman gerekir, balik tavasina demet demet maydonoz attigimi hatirlarim ev kokmasin diye, 2 kutu dandik oda spreyi sıktım rakı kokusu bastirilsin diye. Butun bardagi canagi 3 kere yikadim koku sinmisse ciksin diye. Annem siradan copleri atarken cop kovasinda buldugu 70 lik raki cevresini saracak sekilde itina ile kesilmis 2 tane gazete kagidi parcasindan buldu ne bok yendigini.

Eve ugramamak: Ev cillop, ayni birakildigi gibi. Hatta bazi bozulan yemekler tuvalete dokulerek yenmis izlenimi yaratilmis. Tezgaha kirli kirli birakilarak yanina 3-5 kasik catal sus olarak birakilir. Ama anne affetmez gider televizyonu dugmesinden acarak ibnelik olsun diye en son kapadigi kanal olan Mesaj TV'yi ekranda gorur.

Fantastik bir dunyada buyuyup seri katil olmak icin yaratilmisim haberim yokmus.

Edit: Bu arada anneye eger yardim ettilerse eger, kosedeki bakkalın ve apartmandaki komsularin hepsi toptur.Kapıcı da dahil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder