Ne Baktın Gözüm

15 Aralık 2013 Pazar

YEŞİLİ SEV - ORGANİK YE - SİGARA İÇME - SOSYAL OL FAŞİZMİ

Kurumsal gorunmeye calisan sirketlerin en buyuk problemi temassizliktan dogan plastik insani kaygilar.
Aha bunun aynisindan olan bir sirkette calisiyorum. Cok kurumsaliz, o zaman cok duyarli gorunup, dunyanin iligini hupletirken alkis almaliyiz mantiginda tam gaz ilerliyoruz.
Hemen orneklerle susluyorum bu plastikligi de, ne kafa sikmissin kardesim girisinle vesvesesini uzerinizden atiyoruz.
a-Yesili Sev : Printerlar cayir cayir calisiyor, kullandigimiz suyun, tukettigimiz karbonun, urettigimiz copun haddi hesabi yok.
Misal ben gunde ceyrek yarisi agaclik kagit kullaniyorum. Sike sike basmam gereken evraklar var, sike sike saklamaliymisiz.
Sirketin icinde Feng-Shui taclansin diye mermerden selale var. Devirdaim hesabi ama yok yere donuyor su kendi icinde, 15 kere yerler siliniyor gunde, bina icindeki yapraklarin tozlari bile siliniyor suyla. Bin tane koli kullaniyoruz, cop yapiyoruz tinmiyoruz.
Sirket icine yesillikler dikip, agac dikme gunleri duzenleyip bir cennet kosesidir sirketimiz temali fotograflar cektiriyoruz bambu rattanli yemyesil bahcenin icinde.
4 ceker jiplerinden inip de kosuveriyorlar, yemyesillik sirinlik cercevesinin icine karbonlu karbonlu.
b-Organik Ye : Sirketimiz teyzelerinin 3-4 senelik gozdesi organik tuketmek. her haltimiz sagliki oldugu icin organigimiz eksik kalmasin. organik satan amcalarin kolileri yigiliyor pazartesi/carsamba/cuma gunleri sirket icine teyzeler evlerine goturup saglikli sagllikli yediriyor evlatlarina.
Ha bu teyzeler plastik bardakta kanser yapar diye sicak cay icmiyor, bilgisayarinin radyasyonunu emiversin diye 15 cesit kaktus bulunduruyor masada. Hepsi cok saglikli gerizekalilar zira plastik 130 derecede anca ergiyor, suyun kaynama noktasi 100 ike ve radyasyon emilen bir konu degilken kafalarini kursun kaplayasim geliyor.
c-Sigara İcme : sirket duvarlarina anca belli bir mesafede sigara icilebiliyor. tertemiz cigerler kirlenmesin, kimse sigaradan rahatsiz olmasin diye. ama sirket duvarlarinin yanindan vizir vizir otomobiller, kamyonlar, kamyonetler geciyor gunde surusune bereket karbonmonoksitli karbonmonoksitli.
Kimse su sinirdan sonra araba girmesin diyemiyor. Cunku egzos gazi sigara kadar rahatsiz edici degil henuz populer cevrecilikte.
d-Sosyal Ol : gene bu sirket amclarinin teyzelerinin sosyallikten anladiklari maalesef dayatilmis sosyallikler, kendi yuzlerini hislerini gosteremediklerinden ya da marjinal kalmama kaygilarindan cok sikimsonik sosyallikler pesindeler. Mesela fotograf safarisi, mesela pazar sabahi belgrad yuruyusu, mesela sirket yemegi, mesela muzik korosu . E ama ben fotografi lisede bitirdim, eve pazar sabah giriyorum, her hafta yeterince ortamlara akip yemek yiyip iciyorum, uc enstruman caliyorum diyince de asosyal damgasini yapistiriveriyorlar.
Diktigin agacin ismini bilmeden, ne zaman asilanir, meyvesi nedir bilmezsen, yedigin sebzenin yapragini gormediysen cicegine kendi elinle dolma yapmadiysan ve onunden her gun gelip gecen temizlikcilere bir merhaba bile dememissen o cipine sahte duyarllilik fasizminle bin siktir git.
Bu bahsettiklerim sadece sirket icinden ornekler, bununla birlikte artik yasamin her yerinde sahte duyarliliklar cevreye, hayata, insana, temasa.
Sokaga kilim atip, cay demleyip, cigdem citleyesim var lan gelen gecene bakarken.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder