Ne Baktın Gözüm

15 Aralık 2013 Pazar

Seetharaman Narayanan'a Naat

ugun binlerce sipsak fotografci dukkani, milyonlarca ergen kiziminin sivilcesini bir hamlede silebiliyorsa, cokmus avurtlarini Gratel pembesin mertebesine ulastiriyorsa, sila hasreti ceken sinirda anasina mektup yazan mehmetcigin cebinden cikardigi, arkada F16li, MG3 lu ve profilden cehresinin sephiasinin fona dusuruldugu fotografi varsa ve you tube uzerinden kolayca erisebildigimiz kalbin ustune simsek cakmali, kalbini cikaran erkegin arkasi donuk bir sekilde kiza uzatmali, kafasina silah sikan cocugun kafasindan kus cikmali ilerleyen romantik siirlerle bezeli powerpoint sarki klipleri varsa... iste bu mutluluklarin alayi bu adini bir cirpida asla soyleyemeyeceginiz, hindistan'in sanal sanat gunesine aittir.
Bu adam 1991 den beri fotosopu fotosop yapan adamlarin ikincisi, ekipler amiri, crop ustadi. Yillardir cikan yeni fotofos surumlerinde ismi hep ust siralara yukseldi, yukseldi.
Asagida da gorulebilecegi gibi koluna, bacagina, gotune "only god can judge me" yazmayacak kadar alcak gonullu, elmanin curugunu kaktirmayacak manav goruntusunda, dugun dernekte cikarip bilezik takar diyecegimiz baba adam seklinde.


Adam isinde gucunde a ademcikler.1 Mayis'ta beraber omuz omuza yuruyup susadigimizda 50 kurus karsiliginda kucuk pet sise Pinar Su alip paylasacagim adam budur. Adobe'da grev olsa uzerinde "Bu isyerinde grev vardir" yazan kirmizi yelegi sirtina gecirecek, koluna da grev sozcusu pazu bandini takacak adam budur.
Yazimi hemen konuyla ilgili bir Orhan Veli siiriyle bitireyim de hem final vurucu olsun, hem de siiri okumadan yazmaya calisanlara buradan laf sokayim.
DALGACI MAHMUT
İşim gücüm budur benim,
Gökyüzünü boyarım her sabah,
Hepiniz uykudayken.
Uyanır bakarsınız ki mavi.
Deniz yırtılır kimi zaman,
Bilmezsiniz kim diker;
Ben dikerim.
Dalga geçerim kimi zaman da,
O da benim vazifem;
Bir baş düşünürüm başımda,
Bir mide düşünürüm midemde,
Bir ayak düşünürüm ayağımda,
Ne haltedeceğimi bilemem.
COK ONEMLI NOT : Sag gozunuzden bir damla yas gelmediyse tuzlu tuzlu, gonderin fotograflarinizi bu adamin sayesinde ekleyelim gozyaslarini. Sanaldan da olsa, hakettigi gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder