Ne Baktın Gözüm

15 Aralık 2013 Pazar

İki Medeni İnsan Gibi Ayrılmak



Aslinda iki medeni insan gibi ayrilindiginda, en az dort insan medeni gibi ayrilmistir bence. Cunku medeni gibi ayrilan iki insan mutlaka, baska iki insana meyil verdiklerinden ayrilma medeni olmustur.Yerini yapip ayrilanlarin alayi medenidir.
Bu durumda toplam medeni ayrilan sayisi en az dorttur, cunku diger iki yeni ayrilip, bu hikayedeki ayrilan ikiliyle birlesen insanlar da gottur. Ask medeni olmaz lan, ayrilmasi medeni olsun valla bak. Zaten medeniyette de askin yeri de yok.
Medeni kelimesi uygara refere ediliyor. Uygarin anlami ise fikir, sanat ve endustri alanlarinda cok buyuk bir gelisme gostermis olan seklinde. Ayni zamanda uygar kelimesi uymaktan turuyor.
Fikir, sanat, endustri alaninda gelisme kaydeden adamin zaten aska vakti olamiyor ki, uzun uzadiya ayrilabilsin. Kalp kirmayacak, insani kucuk dusurmeyecek, uzaktan sik gorunecek ve de janti duracak sifattir medeni.
Medeni kanunun icerigi de boktan bir sekilde insan / aile / miras / esya hukukunu kapsiyor. Yani sosyal teammul ya da orf yoluyla halledilebilecek konular kanuna dayatilarak icinde temas, iletisim, paylasim olan insana dair kapsamlar maddelestiriliyor. Bunu goren beser de medeni insan gibi ayrilmayi hak goruyor, olmasi gereken gibi dusunuyor.
Nufus cuzdaninda medeni durumdan soz etmek bile istemiyorum aslinda. Ya evli ya bekar yazilabiliyor. Gene janti sozcuk ihtyacindan evlilik durumunun baska bir tanimini bulamiyoruz. Kiro,arada takiliyor, gormemis, hayvan sevgisi olmayan gibi ifadeleri de medeni duruma yazamiyoruz.
Bir nevi duzenli seks var mi, seks sorusuna donusuyor nufus cuzdaninda medeni durum.
Aranizdan daha fazla agzimi bozmadan medeni medeni ayrilirken, asklarini medeni medeni Sezen Aksu sarkilarinda korukleyen insanlardansaniz, sizin poponuzda kelebekler ucusturan o sarkilari yazan Sezen ablaniz 1980lerin basinda Hatay'da eski kocasi ondan ayriliyor diye pesinden tabancayla kosturan ayni kadin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder