Ne Baktın Gözüm

15 Aralık 2013 Pazar

Çok Süper Fikirlerim Var Benim - 012 - Şiirli Otobüs Bileti Kampanyası

selam kizlar,
bu blogumuzda ucak bileti fiyatlari yuzunden hem isleri kotu giden otobus firmalarina, hem de isleri iyi gitmesine ragmen yollarda kotu giden otobus firmalarina yonelik fikrimi buradan sunarken Varan Turizm'e satin alan Metro Turizm'e "oha mina koyim" demek istiyorum.
hatirlayanlar mutlaka cikacaktir,Candan Ercetin'in yari psikopat "yalaan yalaaan dunyada olumden baskasi yalaaan" adli sarkisinin otobus yolcugulunda nostalji yaparken trafik kazasinda olmek temasina baglanana klibi, skimden haber salliyorum yayin ilkesine gore calisan ulusal gazetelerimizin ekmegine, birakin yag, ev acukasi surmustu. (Bir cumleyi iki paragrafta anca toparlayabilmek konusuna ayriyetten deyinecegimdir)
Neyse hatirlamayanlarin cikma ihtimalini de dusunerek linki vereyim, izleyin.

Gene hatirlayanlar cirpinacaktir, aha bu gazeteler bu klipten sonra supersonik haberlere ardi sira imzalar atmislardi. Konu ve konsept belliydi.
- cocuk askere giderken trafik kazasinda olur, cebinden annesine yazili mektup cikar, annesi o siiri turk halkiyla birlikte ilk kez okur
- evlatlik oldugunu 45 yil sonra ogrenen kadin yillar sonra kavusacagi babasinin yanina giderken trafik kazasinda olur, cebinden mektup cikar, gozleri artik gormeyen babasina siiri gazeteden komsulari okur, adam aglar.
hatirlayanlar carpilacktir, buna benzer ayda en az 3-5 haber cikiyordu lan bu klip ve sarki populer oldugunda. herkesin cebinden siir cikiyordu, hastaneler, saglik ocaklari yayinlanmamis siir kitaplariyla doldu tasti.
simdi sizlere sorarim ey turk halki, hislenip hislenip sadece sosyomatta mi siir yaziyorsunuz, derdiniz bizle mi olm. artik ceplerinizde tasidiginiz siirler mi bitti?
simdi sizlere sorarim tasimacilik sektorunun bel kemigi turizm sirketleri, kaza mi yapmiyorsunuz artik, hic bir sofor yolda uyumuyor mu?
iste gene bu eksikligi/azalisi goren bendeniz, hem yolcuyu zahmete sokmama ve olse dahi, bakin olse dahi diyorum, hisli olu yolcu sifatina eristirecek, hem de otobus firmasini olasi kotu bir olay karsisinda bile ismini lekeletmeyecek muthis bir fikir ortaya atiyorum.
mesela diyelim ki, online sitelerden otobus bileti aliyorsunuz, iste orada ad soya bok pusur sorulur ya, bir de "seyahat sebebi" eklenmeli, o kismi dolduran yolcular icin 20.000 siirlik data bankasindan seyahat sebebine gore otomatik olarak el yazisi fontlarindan birisi secilerek, biletin arkasina yazdirilmalidir. gece yolculuklari icin daha damar, gunduz yolculuklari icin daha epik/romantik siirler tercih edilmelidir.
Not : cok duygusuz, cok pis, cok okuz bir blog oldu lan sayin okurlar. saka lan saka. kimse olmesin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder