Ne Baktın Gözüm

15 Aralık 2013 Pazar

Nereden Çıkacağı Belli Olmayan Sarıgül

Simdi beni CIA, Mossad falan birlesse kacirsa, ulkem hakkinda gizli bilgi toplamaya calissalar ve deseler ki "kim lan bu ulkenin big brother'i", hic supheye dusmeden gonul rahatligiyla diyebilirim ki "Mustafa Sarigul". Ustune bir de utanmadan tek dal sigara isterim ajan abilerden hic utanmadan.

(ben bu resmi niye koydum, cunku alttan Mustafa Sarigul'e dogru uzanan ellere daha da bir dikkatle bakin diye koydum, gizli pazarlama taktigidir bu yegenler, hatayla olmus gibi empoze edilmek isteneni dogallastirmak)
Neden mi big brother, ulan bu adam tamam belediye baskani, halkla kaynasmasi, dertlerini dinlemesi, sosyal olmasi gereken bir adam, ama bir agirligin olsun be Mustafam degil mi? Her yerden cikiveriyorsun, o plastik gulumsemen ve trasli cildinle. Dislerinin beyazligindan korkuyoruz bazen halk olarak.
Sanirim olaylar, ki benim hatirlayabildigim 2003 yilinda Seda Sayan'in sabah programina baglanmisti. Seda ablamiz , Mustafa Sarigul'u alelade bir Mustafa sanip, "Mustafa kiz naabiyon, evli misin? yenge nerde?" gibi zik sorulara muhattap birakmisti da, baglanan Mustafa'nin soyadinin Sarigulk oldugunu ogrenince yalakalik dozajinda tavan limiti zorlamisti. Halbuki ne isin var lan sabah sabah kadin programini ariyorsun, ne gerek var Seda Sayan uzerinden prim yapip sirinlesmeye.
Daha da yakinimda olanlarin, Sisli bolgesinde calisan ya da oturanlarin, anlattiklari kadariyla da durum hayli vahim.
- Elemanlar gayet ciddi bir sirkette, kendi departmanlarinda bir bilgisayar ekrani arkasi 4-5 kisi youtube izleyip sakalar komiklik yaparken kapi acilir onde Sarigul arkada patron iceri girer, Mustafa bayanlara karanfil dagitip, herkesin elini sikip gider. Bizim elemanlar mudur muavinine basilmis ortaokul talebesi zevzekliginde anca "ehi mehi" diyebilirler.
- Adini kullanip restore ettirdigi ilkokulda calisan bir ogretmen arkadasimin normal dersi arasinda kapi acilir onde Sarigul arkada mudur girer, klasik "nassin iyisin" muhabbetinin arkasindan ogrencilere Ataturk'un dogum yili sorulur. Gene plastik gulumsemeyle aferin denilir. Ogretmen arkadasima daha "ne alaka kapiyi vurmadan giremezsiniz" deme hakki verilmeden siniftan cikilir.
- Bir baska arkadasim Ferikoy organik pazarinda domat secerken, yandan Sarigul yaklasip elini sikar. "Urunlerden memnun musunuz" diye sorar. Arkadasim daha yanit vermeden , yalaka pazarci Sarigul'e soyulmus hiyar uzatir, Sarigul plastik gulusuyle hiyara yonelir arkadasimi unutur.
- Kurtulus'ta oturan arkadasim yilbasi gecesi bakkala bira almaya gider, donuste elinde iki siyah torba posetle evine dogru giderken, Sarigul karsisina cikar, elini uzatir. Arkadasim mecburen iki torbayi tek eline alip adamin elini sikar. Yilbasi kutlanir yollara devam edilir.
- Bir diger arkadasim Sisli Cami'nin isiklardan karsiya gecerken tam yesili denk getirmisken (ki orda yesili denk getirmek sikintidir) Sarigul ve kuyruk medyasi arkadasimla baskanin fotograflarini ceker, kameraya alir. Tabi ki el sikisirken. O esnada isik kirmiziya doner.
Serrefsizim tirsiyorum lan bazen Sarigul karsima cikacak "het bot nassin iyisin" diye soracak got gibi kalacagim diye, evim besiktasta olmasina ragmen sislide yaya kaldigim zamanlarda adimlarimi hizlandiriyorum. Ya da fonlu esmer sacli siyah uzun paltolu bir adam gorsem arkadan, hemen yolumu degistiriyorum. Bir beyaz dis pariltisi sezinlesem hemen saklaniyorum.
Ama eger saskin ve gunluk hayatin kosusturmacasiz bir aninda denk getirirse beni Sarigul, ona iki cift lafim olacak "halkin vaktini calma, halki eyleme Sarigul'um" diyecegim. "tamam metro seksuelsin, yakisiklisin, sempatiksin, hizmet adamisin, halk babasisin.Mutlu aile tablosunu cocuk faktoruyle pekistiren, guvenilir, gelecek vaateden guvenilir politik imajsin. Amma velakin serbest zamanlarda cik halkin karsisina, telasta bulasma Sarigul'um" diyecegim.
"Bir derdin var mi vatandasim" derse de, acik acik soracagim "mudur biz gecen kurbanda Kutahya'nin Domanic daglarina ciktik, kus ucmaz kervan gecmez, oraya nasil yazdirdin "CARE SARIGUL" diye. Ayrica tum "CARE SARIGUL"leri okudum hepsinin yazi tipi ayni, bu nasil oluyor. Arkanda amerika mi var? Gizli gucler, dis mihraklar mi var, kapali kapilar ardinda misin. Sen bana bunun izahini ver." diyecegim.
Ahanda boyle kacacaksin geri geri yanimdan, ama dedigim gibi Sarigul'um serbest zamanlarda goruselim mumkunse, sen caldir ben musait olunca ararim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder