Ne Baktın Gözüm

15 Aralık 2013 Pazar

Sağlıklı Yaşamaya Başlama Kararı Alanlara Matematik Egzersizleri

Selamlar lan saglikli yasamaya baslama karari arifesinde olan cesit cesit gotlu gobekli insan.
simdi biliyorum ki bir cogunuz, sabah su saatte kalksam, eve su saatte gelsem sonra da spora gitsem, iki yuzsem, plates topunu yanlarima yanlarima sursem ve dahi fitness, biking, gym gibi pelesenk olmus gevur icatlarina gark olsam, 150 lira oraya verecegime 200 lira suraya veririm saunasinda osururum bile gibi hesaplar pesindesiniz.
eminim ki, cogunuzun yaptigi bu hesaplar, hem kisa vadede ayna karsisinda yan donunce kasli got sahibi ve six pack sahibi olmak ya da bikini yanindan sarkan lop yaglardan kurtulmak hayalinde olsa dahi, gene bir kisminiz 60 yasindan sonra hemen gebermeyelim, gotumuz basimiz agrimasin, yanlarimiza bicaklar saplaniyor gibi olmasindan geciyor.
bakin canlar,benim buradan size yaptirmaya calistigim hesap sudur, en esseginiz 30 yaslarinda , yani maksimumu 30 alsak ve 60 yasina kadar saglikli yasamak icin egzersiz kovalayan abiler ablalar oldugunuzu dusunsek, onunuzde bir 30 yil var.
30 yil boru degil, soyle ki, haftada 3 defa egzersiz yapmaya gitmeniz lazim.Yoksa bi sike yaramaz. anca six packlilerin, bikini bolgesi guzellerin yaninda alay konusu olur geri donersiniz.
bir egzersize,spora gidis icin kaybolan sure yaklasik su sekilde 30 dakika hazirlik + 30 dakika ulasim + 120 dakika egzersiz + 30 dakika dus + 30 dakika ulasim + 15 dakika evde soyunma vb...yani toplamda 255 dakika. bunu 3 le carparsaniz (ki burayi devlet bahceli ilebirlikte hazirladik) 765 dakika . yilda 52 hafta olduguna gore 39780 dakika spordasiniz. bu da 30 yil boyunca 830 gun civari yapiyor. Yani iki yil uc ay on iki gun. ayda da yaklasik 150 lira spora ve 100 lira yan gideriniz oldugunu dusunseniz 90000 lira da bir maddi yuku var.
simdi normal normal omrunuzun 60 yas oldugunu dusunsek, bu sporcu kisiliginizle bir 10 yil kazandiginizi da dusunsek, aslinda kaybettiginiz 2.25 yildan asil net kazancinizin 7.75 yil oldugunu buluyoruz. ayrica bence o harcayacaginiz 90000 lirayi da efendi gibi 3 onemli ameliyat icin kullanip o 7.75 yili hayli hayli cikarirsiniz gibi geliyor.
ha simdi bu basabas noktasinda, matematik dengesini etkileyen en onemli unsur nedir derseniz, 30-50 yaslarinda hayvan gibi o harcadiginiz spor zamanini yiyip icip sevisip gezip tozup harcayabilirsiniz diye dusunuyorum zira 60 yasin uzerine eklenecek o 10 yil icinde bunlari yapamazsiniz gibi de geliyor ayni zamanda.
son olarak da : yiyip icip sevisip gezip tozmak para degil mi lan o 90000 lira nerden geldi diyen tombalaklar icin aciklamam sudur ki, 60 dan sonra parayi ne yapacaksin yapraam.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder