Ne Baktın Gözüm

15 Aralık 2013 Pazar

Neden Ülkemizden Bir Bruce Willis Yetişmiyor?

Okuyucuya soru baslikli yazi yontemiyle dusundurme istekli bir yazi ile daha karsi karsiyasiniz.
Ilk bakista sorunun cevabi her ne kadar kelligin yakistigi adamlarin memleket sinirlari icinde sikca yetismemesi gibi gozukse de her zaman ki gibi soru sormali baslikli yazilarin temasi gibi devlet sucludur.
Devlet sucludur cunku tesis yetersizdir.
Misal bir metro patlatacagim desen alternatifli plan yapamazsin, zira metro hatlarimiz alengirli olmadigindan x yonunden gelen tren ile y yonunden gelen tren hayatta kesismez.
Ya da ne bileyim Taksim'den metroya binecegim desen, o bomba metronun istasyonuna inene kadar patlar zaten. Zart diye icine girebilecegimiz metro sistemi henuz yok. Hele bir de Sishane'den atraksiyona baslasan istasyona inis sonrai aktarma derken atraksiyon Kim Ki Duk filmi gibi olur. Hakbuki NYC metrosu oyle mi. Bir saniye sokaktasin obur saniye istasyon 3. saniye merto 4. saniye sunet son saniye deniz. Atraksiyon dedigin hizli olur.
Sonra mesela arabali kovalamaca sahnesine girmek istesen mumkun mertebe kullanacagin iki yol var ya TEM ya da E-5. Bunlari da istedigin saatlerde bos bulamazsin, trafikte göt gibi kalip scream maskesi satanlar, simit satanlar, sarj aleti satanlar arasinda yandaki kirmizi micrali ablayi keserken bulursun kendini.
Ha gece 02.00 dan sonra olur ama bir karsi seride geceyim, arabalar ustume ustume glirken sasirtmacali manevralarla ilerleyeyim desen, karsi seride istedigin zaman gecemiyorsun mutlaka bir viyaduk donmen ya da metrobus hattindan iki celik halat koparman gerekiyor.
Gideyim limanda tabanca ile mafyaya kafa tutayim desen, sehirle butunlesik liman kulturu yok. Bir Haydarpasa var ama o da got kadar, mafya dan diye vurur 5 metreden. Buyugunden istersen de 30 kilometre sehir disinda Ambarli var, gidisi ayri dert gelisi ayri dert. Orda vurusup hadi ben simdi de sehir merkezine doneyim ortaligi birbirine katayim desen ceyrek depo benzin gider sirf yola.
Burokratik engeller de cabasi, bizim ulkede skim tassagim dolasan arabada donut yiyeyim, kahve iceyim sotede bekleyeyimcilik yapan polis yok. Gizli de olsa polisi tanimak kolay. Eskiden beyaz toros kullanirlardi simdi beyaz megan kullaniyorlar.
Takim elbiseli, kendini kamufle etmek icin hafif sakal birakmis (takim elbise ile tezat) beyaz megan bir arabanin icinde iki adam sivil polistir lan.
Ya da gene ulkemizde sivil polis kimligi gosterip araba durdursa hadi inin lan dese, muhtemelen dayak yer. Hic de gormedim araba durdurayimcilik zaten adamlar her yere arabayla gidiyorlar.
Gene yazinin basindaki gibi, keli seksi olan adam da cok yok nitekim memlekette. Kellik daha ziyade para bizde var sembolunde, tabi ense de en az 4 kat sart ve bogaz bolgesinde saglam gidi ile pekistirilerek kullanimda.
Sanirim Bruce Willis olmaya en cok tesvik veren oge beyaz atlet. Zira tum memurlar gomleklerinin altina Bruce abininkine nazaran biraz daha abiye de olsa beyaz atlet giyiyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder