Ne Baktın Gözüm

15 Aralık 2013 Pazar

Kısa Yakışıklı

Allahim sana sukurler olsun ki, hayatimda hic kisa yakisikli olmadim, ya gurbuz marjinal oldum ya da bakimsiz umit veren.
Neydi lan o ortaokul ve lisenin basi yillari, yumurta gibi cillop oglanlar vardi, mavi gozlu joleli moleli ama boy siksen 1.65 sikmesen 1.60. Yazikti lan onlara hep. Hem de siskaydilar/celimsizdiler lan. proteine ekmek bandiramamis da hep havuc kemirmesinden vitaminlenmis gibiydiler.
Kizlar bunlari begenirdi , hoslanirdi ama daha fazlasi olmazdi zira kizlarin icindeki kadini degil anaya hitap ediyordu kisa yakisiklilar. Mutemadiyen kizli grup icinde suna benzer muhabbetler donerdi. "Berkant cok yakisikli, bitiyorum onun icin ama onunla cikarsam yanimda kardesim gibi kalir" ya da "Levent'in gozlerine bayiliyorum keske 5 santim daha uzun olsaydi". Cevreden duyar, dinler, uzulur gibi yapar ama kis kis icimizden gulerdik. Cunku biz gurbuzduk, erkeg gibiydin.
Lisenin ortalarina dogru bu kisa yakisiklilar hafiften epridi. (eprimek son zamanlarda ogrendigim pek de hosuma giden eskimek/yipranmak anlaminda bir kelimedir canlar). Sakallar cikmaya basladi, kaymak gibi cocuklar killandilar hem de arap tassagi gibi killandilar afedersiniz, hatta goz kapaklarini tras edenler oldu o denli. O caaanim mavi gozler kara kasin kara sakalin icinde kayboldu.
Donusum adeta asagidaki fotograftaki gibiydi, cocuklarin icindeki Erol Tas, Salih Guney'i yavas yavas olduruyordu.

Gecenlerde facebooktaki kisa yakisikli arkadaslarimi bir gozden gecirdim, adamlarin yuzde sekseni evlenmis lan,hem de boyu boyuma ikilemeleri ablalarla evlenmis, isi garantiye baglamis cakallar. Hazir denk getirmisken, baglayivermisler.
Simdi mesela, hepmizin tanidigi kisa yakisikli ekolunden kimler var diye unluler camiasini gozonune getirdigimizde karsimiza ilk Tarkan geliyor, adam harbiden yakisikli ama guven vermiyor, yarin obur gun buna gonlunu kaptirsan yattigin yerden Ejder abiyle burun buruna gelmen imkanlar dahilinde.
Mesela bir Ilker Inanoglu var, o da biraz biraz ekmegini yiyor ama tam manasiyla "ulan cok yakisikliyim hem de zenginim, oyleyse neden onume gelenle kucak dansi yapmayayim" gibi bir durumu yok.
Sonracigima bir Suat Suna var eskilerden, cok da menem olmamasina ragmen gideri olan abilermizdendi, romantikti, hissiyatliydi dahasi kemani vardi, saclari islatinca da acayip seksi oluyor saniyordu kendini ama Kubat kadar takilamadi alemlerde.
Bunun karsisinda mesela bir Nejat Isler var, adam tip itibariyle Recep Tayyip Erdogan, davranis itibariyle dangil dungul ama sirf uzun oldugu icin ekmegin uzerine kaymak suruyor o da yetmiyor saga sola surdugu nutellalarin artiklarini katik yapiyor.
Demek ki neymis erkek insanlar, eger boyunuz 1.65 ise ve gozleriniz mavi/yesil biseyse mutlaka cocugunuza basketbolu ve sutu sevdirin. Bu sozum 1.80 olup da tayti iclik gibi giyen ese sahip olan erkek insanlar icin de gecerlidir. Basa gelmisse rebaunta da gelsin.
Cok Onemli Not : Buna da gulun lan uzun eblekler, gurbuz bakimsizlar, tombalak top sakallilar ayni donu 1 haftadir giyen pisikliler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder