Ne Baktın Gözüm

15 Aralık 2013 Pazar

Çok Süper Fikirlerim Var Benim - 011 - Demokratik Çözüm Önerisi

Simdi Recep Tayyip Erdogan Bey, hafiften bir hinlik yaparaktan referandum tarihini 12 Eylul'e kitledi.
Buradaki amac hem 12 Eylul 1980'e gonderme yapmak hem de ramazan bayrami tatilinin son gununu insanlara zehir etmek. Yani tatile cikan kesim referanduma gelemesincilik. Belki ramazan, mubarek duygular, kul sevgisi, hayirlara vesile temali olarak gene aglar ama orasini bilemem.
Malumaliniz, memleketimizde teknoloji cok ilerlemesine ragmen halen daha bir TC kimlik no ile oy kullanma imkani biz vatandaslara saglanamadi. Yani sike sike kayitli oldugumuz sandik kuyrugunda amca teyzelerle muhabbet ede ede oy kullanacagiz. Yok CHP soyleydi, AKP boyle muhabbetleri donup, varsa muhabbet dahilinde guzel bir kiz onun politik gorusu cercevesi icinde fikir beyan edecegiz.
Butun sene calismisim, ben istemez miyim, 3 gun daha iznimden kataraktan 9 gune cikardigim ramazan bayrami tatilinin son gununde bile "kardesim mojito yapmayi bilmiyorsaniz yapmayin" tasalarinda bronz tenle soylenmeyi.
Yok mecburen donmek durumundayiz, bok varmis gibi Istanbul'a.
Bu noktada aklima gelen en demokratik cozumu de ayni dertten muzdarip ablalarimiz varsa paylasmak icin belirtmek isterim. Eger referanduma benim verecegim oyun zittinda oy kullanacaksaniz gelin tatilleri birlestirelim.
Ne siz geri donmek zorunda kalin ne de ben doneyim.
Not : Basvuralariniz gizli tutulacaktir ve ayrica referanduma vereceginiz oyu da bikinili bir boy fotografinizla bildirirseniz, karsisinda duracagim fikri de belirleyip teklifinizi kabul etme surecine daha hizli intikal edebilirim.
Demokrasi candir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder